06 september 2008

Uge 6 - Cancun i Mexico

Den forløbne uge i Cancun har været noget anderledes end de forrige uger i USA. Det har primært været fordi vi har været det samme sted i en hel uge, og fordi vi har haft vores spansk skole i en uge, så der har ikke været et "ræs" med at få set forskellige ting og sager.

Vores hotel/hostel har vist sig at være et ganske OK sted at bo. Vi har boet i vores eget værelse og haft både aircondition og en loftventilator - så det har været til at holde de 30-35 grader ud. Om natten har det været lidt koldere, men stadigt varmt. Vi har brugt poolen næsten dagligt, for lige at få kølet kroppen lidt ned henimod aften. Derudover har vi fået vasket tøj på hotellet (25 kroner for en kæmpe sæk; de vasker og folder for en) - og sørme om der ikke også har været trådløst internet (gratis !). Vores ophold har kostet 150 kroner om dagen, så det har været BETYDELIGT billigere end at være i USA (og specielt New York, som kostede 800 kroner).



Ellers er tiden gået med at opfriske/lære spansk. Den første dag lagde vi ud med 5 timers undervisning, efterfulgt af 6 timers hjemmearbejde ! så var scenen ligesom sat. Det blev dog mere lempeligt senere på ugen, så vi typisk brugte 5 timer i skolen og derefter 2 timer på hjemmearbejde. De første dage var temmelig forvirrende, men det endte med at hjælpe os nogenlunde i gang, så vi nu ”tør” bruge spanske fraser.

Vi har spist frokost det samme sted en del gange (nemt, tæt på), vistnok drevet af en mor og hendes mor; ganske god hjemmelavet mad, og de endte med at tale spansk til os, som om vi forstod det (ehmm !). Om aftenen har vi så prøvet forskellige mexicanske restauranter, som ligger lige op ad hinanden. Priserne har typisk ligget på 150 kroner for to personer inklusive drikkevarer. Vi har dog både prøvet noget dyrere og noget billigere. Mest mexicansk mad, selvom man kan få bøf og pomfritter hvis man vil. Vi har også efterhånden fået luret det lokale trick med, at restauranten annoncerer med "2 for 1 øl's pris", og så bringer 4 hen til bordet, når man beder om 2 øl. Den virkede kun første gang.

Lørdag tog vi en tur på stranden i Cancun, 15 minutter i bus fra Cancun "downtown". Det er i et lidt andet område, kaldet "hotelzonen" som ligger helt ud til vandet og som er plastret til med hoteller. Ikke særligt charmerende, og man opdager helt sikkert ikke at man er i mexico (uha ! kultur). Efter at have været i vandet 2x 15 minutter endte vi naturligvis med at blive solbrændte, så det kunne mærkes de næste 3-4 dage. Øv. Og ellers er vandet meget, meget blåt, og meget, meget salt.

Søndag begynder vores tur rundt i Mexico med en gruppe, så det bliver igen i et lidt andet tempo - og spændende.

Ingen kommentarer: