30 september 2008

Uge 9 - Belize og tilbage til Mexico

Vi er taget fra San Ignacio til Belize City, hvorfra vi er sejlet med vand-taxien til øen Caye Caulker, hvor vi skal være 3 overnatninger. Det er en lille smal ø (ca. 500 meter bred) hvor det eneste erhverv er turisme. Årsagen til at Caye Caulker er interessant er, at det ligger tæt på det 2. største rev i verden, næst efter Great Barrier Reef i Australien. Stemningen er rimelig afslappet, og der bor under 1.000 personer på øen.

Henrik har fået prøvet "street-food", i form af ris, bønner .. og hummer - for små 25 kroner (!). Mums. Og første aften på øen bød sørme også på hummer, denne gang grillet af "Den fede mand" - Jolly Rogers - som angiveligt er berømt på hele revet for sin billige, og velsmagende mad. Her måtte vi op med hele 50 kroner for hummer, ris, kartoffelmos, salat, en drink - og kage. Optrækkeri :-)

Og så er der jo revet. Vi har ikke den helt store erfaring med at snorkle (ingen), så det var endnu engang en førstegangsoplevelse, da vi tog en hel dag afsted med sejlbåd for prøve det af. Ikke en ubetinget succes. Efter lidt øvelse og udstyret med flydevest(!) lykkedes det for Mette, men Henriks overskæg ødelagde vacuummet i svømmemasken, så han ikke kunne dykke uden at tage vand ind. Det blev til 20 minutter i vandet, og resten af tiden på dækket. Øv ! Revet var imponerende dog med masser af fisk, enkelte skildpadder, hajer og rokker. Dagen efter besluttede Henrik sig for at ofre skægget, og tog ud igen (gratis) , og denne gang lykkedes det uden problemer. Og i tillæg til dagen før, var der 3 søkøer.



Efter Caye Caulker, er vi kommet tilbage til Mexico efter en lang køretur, og havnet i Playa Del Carmen - en ikke-særlig-charmerende turistby ned til stranden. Hotellet er dog ganske OK og vi har brugt et par aftener i baren sammen med vores tur-gruppe, når ikke den har stået på farvel-middage rundt omkring. Vejret har ikke helt været som forventet, så det har regnet en del her - afsluttet med nærmest 24-timers regn lørdag. Så det har været begrænset med aktiviterne.

Vi har dog brugt en halv dag på at tage forbi endnu-endnu en Maya ruin i Tulum, som er en af de mindre steder men som ligger ud til kysten (gammel handels/havne-by). Der stødte vi også på en hel del myg som var vældig glade for os, så vi nærmest flygtede derfra efter at have set det mest nødvendige. Det lykkedes os også at handle hele 5 pesos af en collectivo (bustur) på vejen hjem til Playa del Carmen.



Fredag tog vi afsked med de fleste (bortset fra Mette, som lå i sengen), og Lørdag var det kun os og 2 andre - Chris og Caroline - der var tilbage. Søndag var det slut med Mexico, og vi tog ud til lufthavnen hvor vi inden vores morgenmad lige blev tilbudt den sidste Margarita (drink) inden afgang - men modsat de fleste andre, synes vi ikke lige det var passende at skylle det ned kl. 09.30 om morgenen. Vi er vist mærkelige. Vi nøjedes med almindelig (amerikansk) morgenmad, og tog til Miami, hvor vi de næste par dage skal planlægge lidt, inden vi tager til Equador.

Ingen kommentarer: