13 august 2008

Uge 2 - Nationalparker og Las Vegas

Mandag d. 3. August kørte vi forholdsvist tidligt fra Flagstaff mod Grand Canyon National Park. Det er en fantastisk oplevelse, meget smuk natur og utrolige farver. Vi var rigtigt heldige med vejret. Da vi ankom var det overskyet, og kun omkring 23 grader. Vi vandrede på en tur, der var ca. 5 kilometer, ned mod bunden af Grand Canyon til Cedar Ridge. Det var rimeligt hårdt for benene, men det blev faktisk værre da vi skulle opad igen. Solen var kommet frem, så der var rigtigt varmt, samtidig lurede et tordenvejr ude over bjergene, så det var bare med at komme op af kløften inden det for alvor brød løs. Efter vandreturen kørte vi ud af Grand Canyon via Desert View, og stoppede ved udsigtspunkterne undervejs. Vel tilbage i Flagstaff besluttede vi os for at spise på ”Horseman Lodge” for at få en ordentlig steak (fundet på www.yelp.com) - og det lykkedes!! Det var lige før vi ikke kunne spise op.



Næste morgen pakkede vi bilen og satte kursen mod Las Vegas. Vi gjorde holdt i Grand Canyon Caverns, et skummelt udseende sted midt i ingenting, med underjordiske huler. Lidt spøjs oplevelse, hulerne var tørre, det vil sige, de dannede ikke drypsten, men andre underlige formationer, som var meget letpåvirkelige. Derudover gjorde vi holdt ved Hoover Dam (udtalt : Hoover Daaaaaaaa’m af guiden), et imponerende dæmningsbyggeri, mellem Arizona og Nevada, opdæmmende Colorado Floden. Dæmningen er primært bygget for at kunne kontrollere de enorme vandmængder fra Colorado floden; elektricitetsproduktionen er faktisk en sidegevinst.



Vi ankom til Las Vegas sidst på eftermiddagen, så alle lysene var ikke blevet tændt endnu. Men byen var stadig et overvældende syn, og grotesk! Der bliver brugt så meget energi på at holde ørkenen nedkølet og oplyst, at man ikke kan lade være med at forarges. Hvad hjælper det overhovedet nogen steder at man husker at slukke lyset, når man forlader et rum derhjemme, i sammenhæng med det her? Gade vide hvad strøm koster i USA ?
Helt i stedets ånd brugte vi dagen efter på at besøge et outlet center, hvor man kan købe alskens mærkevarer som lagersalg, det vil sige med 30-70 procents rabat. Det gik der det meste af en dag med og en stak $100 sedler. Og så turens første vaske-tøjet-selv-aktivitet.
Rent kulinarisk har der været en del ”italiensk mad” denne uge (pizza, pasta, pizza, pasta), så det er som så med den amerikanske mad. Udover at gå rundt på ”The Strip” og se på imponerende (og absurde) hoteller/bygningsværker – samt lidt gratis underholdning, så var vi en tur oppe i Stratosphere –et 350 meter højt tårn, hvorfra der er en fantastisk udsigt over hele Las Vegas.



Vi har også prøvet at spille en smule, men det har mest været på maskiner (blackjack). Tempoet på de ”rigtige” borde er meget højt, og så starter indsatsen ved 5 dollars per omgang. Så der nøjes vi med at kigge på. Efter at have tabt lidt penge på maskinerne, blev vi enige om, at vi nok ikke helt er målgruppen og kravlede i stedet i seng, i vores enorme hotelværelse.
Budgettet til overnatninger har det ganske fint i Las Vegas. For at tiltrække kunder til de forskellige kasinoer og til Las Vegas generelt, er der nogle gode tilbud på hotelværelser. Så 3 dages overnatning i store gode hoteller har kunnet klares for under 200 DKK per nat. Det efterlader jo flere penge til andre formål. Til gengæld er der røget en del penge på internet forbindelser på hotellerne, for det koster (naturligvis) ekstra her i Las Vegas.

Fredag d. 8. August tog vi afsked med Las Vegas, og kørte ca. 200 km til Death Valley – en af de varmeste steder på planeten jorden. Og vi valgte naturligvis en af de varmeste tidspunkter at besøge det på. 119 grader Fahrenheit nåede vi i ”Badwater”, 86 meter under havets overflade, hvilket svarer til 48 grader Celcius. I skyggen vel og mærke ! Det føles som om at man sidder lidt for tæt på et stort bål, eller har en hårtørrrer direkte ind i ansigtet. Det blev ikke til de store udendørs aktiviteter her, så vi trillede videre efter nogle timer, til Bishop, hvor vi overnattede.



Lørdag og søndag brugte vi i Yosemite nationalpark; det er en af de smukkeste og mest betagende steder vi har været indtil videre (ikke kun på denne rejse), med storslået natur, fantastiske vandreture og udsigter. Vi tog bl.a. på en vandretur, en 2 timers ridetur, og en guidet køretur i Yosemite Valley. Vi kom desuden forbi Mariposa Grove, hvor der findes kæmpe Sequoia træer med en enorm tykkelse. De er optil 2500 år gamle, og i øvrigt modstandsdygtige overfor bl.a. skovbrande (!). Søndag aften var vi ved at være godt slidte, efter at have været op siden 4:15 om morgenen (for at nå vores ridetur), så vi faldt hurtigt i søvn på et motel i Madera.





Billederne kan nok ikke gengive indtrykkene i Yosemite - det skal opleves :-)

Slut på uge 2 ..

2 kommentarer:

MadBart sagde ...

KEEDELIGT!! Næ ser i VI har lige været på Møns klint, og DET var en virkelig oplevelse at skrive om.

Jeg vil forsøge at oprette en blog om det snarest.

Ikke misundelige hilsner fra 5x Stryg i Nyk.F.

Henrik Koch Nielsen sagde ...

Det er rigtigt. Møns klint er der ikke noget der slår. Men liiiiige efter kommer Grand Canyon :)