23 juli 2008

Forsikringer og andre nødvendigheder

Det er vel værd at dele ud af sine erfaringer, og bl.a. forsikringer har vist sig at være lidt af et emne-område når man skal ud og rejse. Specielt hvis man rejser mere end 30 dage fra lille Danmark. Så her følger nogle af vores opdagelser indenfor området.

Vi har idag en såkaldt familieforsikring hos RUNA, som også indeholder en rejseforsikring. Den gælder ved rejser indtil 60 dage, og ser ud til at have en ganske fornuftig dækning. Men - det rækker jo ikke helt, når nu man er væk +270 dage.

Vi har derfor kigget på selskaber som IHI, Gouda, Europæiske, og et par stykker til. Vi er endt med at købe en 7 måneders tillægs-rejseforsikring hos Europæiske til ca. 13.500 kroner (2 personer), som starter samme dag, som forsikringen hos RUNA slutter. Det var faktisk ikke muligt hos Gouda; her skulle man være dækket ved afrejse fra Danmark.

Derudover ser de primære (relevante) forskelle ud til at være :
- hvor meget der dækket i tilfælde af tyveri (typisk 10.000 eller 20.000)
- om der er baggageforsinkelse indkluderet
- om der er ansvarsforsikring med
- om man kan købe forsikringen som en tillægsforsikring eller ej

Alle selskaberne ser ud til at dække mere end rigeligt, når det gælder sygdom (f.eks. hospitalindlæggelse o.lign).

Der findes en række billige forsikringer i niveauet 7-9.000 kroner (2 personer, optil 9 måneder), bl.a. fra Nomad (IHI), og nogle af de ovennævnte selskaber. En væsenlig pointe er dog, at man ofte her ikke har nogen ansvarsforsikring med. Og det kan jo være lidt af et problem, hvis man f.eks. kører ind i en anden person i USA, og laver en personskade. Så personligt ville jeg ikke vælge en uden.

Når det gælder dækning af tyveri, er det værd at vide, at dækningen - f.eks. på 10.000 kroner - er for HELE rejsen (!) .. så hvis man bliver bestjålet et par gange undervejs på en 9-måneders tur, så rækker 10.000 kroner ikke specielt langt. I og med at vi har 19 flyvninger på vores lille tur, har vi dog vægtet bagage forsinkelse højere end at få 20.000 kroner dækning, fremfor 10.000 kroner.

Bedste råd til andre er : Lav et regneark med de forskellige alternativer, og lav egne beregninger. Man kan næsten altid få mere/mindre dækning, men prisen følger også med.

Derudover så fandt vi også ud af, at ens indbo forsikring (hjemme i huset), har begrænset dækning efter de første 6 måneder. Så dækkes tyveri og hærværk ikke længere, da huset er ubeboet. Så vi krydser fingre for ikke at få indbrud; og hvis det skal være, så lad det være de første 180 dage :-)

Ingen kommentarer: