20 december 2015

Malaysia

Søndag d. 13. december startede vi ud på vores lange ferie, som skal bringe os gennem Singapore, Malaysia, Indonesien og New Zealand.

Første stræk er lidt langt : Hillerød - København - Frankfurt - Singapore - Penang. Med afgang fra Hillerød klokken 14:30 og ankomst 24 timer senere i Penang. Det var liiiiidt hårdt, men fik da trods alt prøvet den nye Airbus 380, som er et kæmpe fly. Desværre på økonomiklasse. Vi ankom ret sent til hotellet, så det var på hovedet i seng, for at komme af med det værste jetlag.

Brugte vores tirsdag på at gå rundt i byen; besøgte et ældre mansion der havde tilhørt en kinesisk klanleder og et klan tempel. Vi fandt et lille indisk sted at spise frokost, ganske OK. Vi besøgte også det lokale museum og så hjem til en lur. Der er ret varmt i Penang, cirka 30 grader og høj luftfugtighed, så vi sniger os ind til aircondition af og til.
Aftenen brugte vi på en streetfood tur. Vi blev ledsaget af en lokal kendt guide og på cirka 3,5 timer tog han os med på besøg 5 forskellige steder. Guiden var kineser, så en hel del af retterne var oliestegt.  Vi prøvede nudler i nye former .. både grønne dessert nudler og karry nudler. Og friturestegt dessert med dulce de leche, i alt cirka 15 retter. Ganske underholdende, og vi prøvede mange ting vi ikke selv ville have kastet os over. Guidens motto var "Tastes good if you deep fry it" Onsdag stod vi lidt sent op og tog så lokalbussen til Penang Hill, sammen med alt for mange andre... Det er åbenbart et meget populært udflugtsmål, så der var en del kø til kabelbanen, der skulle bringe os 800 meter op. Der var et par templer på toppen, og en fin udsigt over byen, men ellers ikke det store. Ned igen og så besøg på Kek Lok Si templet. Et meget stort tempel kompleks, anlagt op ad bjerget, med bl.a. en 35 m høj bronche statue.. nok en af de få templer der har sin egen kabellift. Tilbage i Penang fik vi købt billet til bus til Cameron Highlands til dagen efter og drukket rigtig kaffe. Vores aftensmad var på Kebaya, som skulle være byens bedste restaurant. 4 retter for 120 RM. Vi endte på små 700 kr. inkl en flaske vin. Friturestegt krabbe, kylling, indbagt fisk, tofu tacos, tempura og desserter.


Begge aftener hang vi lige ud til en drink i baren på vores hotel, hvor et 3 mands band fra fillipinerne underholdt for de 2 - 6 gæster. Henrik fik tøsedrinks mens Mette holdt sig til Gin og Tonic (tjeneren byttede hver gang om).

Torsdag skulle vi med bus til Cameron Highlands, et naturskønt trekker område, med fokus på vandring og teproduktion. Det lykkedes for os at sove over, så vi havde lige max. 8 minutter til at stå op, pakke og checke ud. Det lykkedes sgu. Men pulsen var lidt høj. Og vi fik ikke morgenmad, så der var lidt langt til det første stop, hvor vi kunne købe noget.
Det tog omkring 5 timer at køre til Cameron Highlands, fordi man lige skulle op ad bjerget. Vel ankommet slappede vi lidt af, og drak "High Tea" efter engelsk forbillede på "The Smoke House", opført og indrettet som en engelsk landevejskro. Lidt pudsigt, men meget civiliseret.
Vi mødte et ældre malayasisk par på vej til aftensmad, som overtalte os til at køre nordpå, til den mindre turistede del af byen, som skulle være meget billigere og bedre og de gav os endda et lift.
Vi endte på et kinesisk sted, som var ok. Vi gik en tur pådet lokale aftenmarked, hvor der blev solgt alt fra grøntsager til Hello Kitty tasker.

Næste dag ville vi gerne vandre, som vi havde læst, at man kunne. Det viste sig, at flere af ruterne ikke var vedligeholdt, og på den længste tur var det nærmest forventet, at man blev frarøvet sine penge. Vi valgte en mere sikker, men kort tur op ad bjergsiden. Vi fulgtes med en schweizer derop, som havde været på stedet i både 84 og 98, og han syntes godt nok der var sket forandringer. Primært fordi asiaterne selv er begyndt at holde ferie, og rejser til the highlands i hobetal, Og der nu er mere fokus på at fremvise te-produktion og grøntsags- eller honning-produktion end på vandreture i naturen. Noget af naturen er således også inddraget til drivhuse, som ikke er så naturskønne.
Efter vandreturen, som var ret rolig og nydelig, spiste vi frokost nede i byen, og derefter hyrede vi en taxa i 3 timer, som kørte os til Boo te plantagen. Fik lækker te og kage. Uhm. Aftensmaden blev indtaget på et japansk sted. Rigtigt godt. 4 forretter, 2 hovedretter og 2 store øl for 150 kroner.
Dagen efter tog vi 4 timers bus til Kuala Lumphur, og i god tid til at nå bussen :-)
Det blev til frokost på et indisk gadekøkken, og senere på aftenen var vi en tur i Petronas Twin Towers, som gav en fed udsigt over byen. Aftensmad på en vietnamesisk restaurant (forårsruller, kylling curry og orange and, samt nogle gode mojitos).
Specielt KL har været et lidt pudsigt bekendskab her i julen, hvor der er 30 graders varme, men pyntet op i hele byen og hvor der konstant bliver spillet julesange (24/7).Søndag og mandag har vi brugt på lidt forskellige attraktioner i byen. En tur i KL bird park, som er en kæmpe vouliere med mange forskellige fuglearter, et besøg på Islamic Arts center, og en formiddagstur med tog ud til Batu Caves; et grotte tempel, som er flankeret af en stor budda statue. Der har også været lidt praktiske gøremål med at få vasket, og så er vi "faldet i" et par gange, og taget på meget vestlige steder, bl.a. en god øl bar (med byens dyreste øl)

Spist frokost og aftensmad på central market, Lot 10 (samling af gadekøkkener i et food court, og byens næstdyreste øl) og Betel Leaf som er indisk. Alt sammen ganske godt. Vi var også en tur forbi Jalan Ator som skulle være gadekøkken gaden, men det er efterhånden mere en række ens restauranter, der blot serverer på gaden (lige som i Marokko)Tirsdag vil vi hygge os med endnu en lang bus tur, denne gang ned til Singapore. 


Ingen kommentarer: