06 oktober 2008

Uge 10 - Miami og Ecuador

Så er vi er landet i Miami, hvor vi er indkvarteret i et lille, ældre hotel i South Beach - efter sigende - et super trendy område. Eller - det var det ihvertfald i 80'erne og 90'erne; det hele virker lidt slidt, og som om det er et sted på vej ned ad bakke. Måske ville det hjælpe hvis man genudsendte Miami Vice ? :-)
Vores indtryk af Miami er nok lidt farvet af, at vi ikke rigtigt opsøger nogle aktiviteter (eller går i byen); vi har ikke engang taget os sammen til at gå de 50 meter ned til stranden for at tage en dukkert; og - så regner det også temmelig meget, specielt lige når vi skal ud og spise.

De 4 dage vi er i Miami er reelt blevet brugt til "ingenting". Tiden er blevet brugt på at få klaret forskellige praktiske ærinder, såsom at købe guidebøger til Sydamerika, fået købt et par nye sandaler/sko til Henrik (efter at have besøgt ca. 25 forskellige forretninger) - og så har vi prøvet at få planlagt lidt fremad, så vi har en ide om hvor vi skal rejse hen de næste ca. 4 uger. Det er jo også rart at vi henter lidt ind på budgettet, ved at lave så lidt som muligt - vi har lidt af et efterslæb fra vores ophold i USA tidligere på rejsen.

Rent kulinarisk har den stået på mexicansk, pizza, indisk og cubansk mad. Sidstnævnte var lidt af en oplevelse; maden var ganske normal - men ved bordet bag os tog de lige et par baner kokain - måske for at styrke appetitten ? Så har man da set det med - men ikke særligt diskret på en restuarant med spejle på 3 af væggene.

Torsdag var det så slut med Miami, og vi begav os til lufthavnen for at tage turen til Ecuador, hvor vi bor i hovedstaden Quito. Her har vi indlogeret os på et godt lille familie hostel (Hostel Alcala), som ligger rimeligt centralt og hvor vi for 150 kroner pr. nat har fået eget værelse med bad, satellit TV, trådløs internet og frisklavet morgenmad. Og nogle venlige værter, der ikke rigtigt forstår engelsk, men alligevel lykkes det at kommunikere, med vores halvdårlige spanske :-)

De første par dage i Quito har vi brugt på at få set byen, bl.a. en kirke der er udsmykket med små 7 tons guld (!), samt en masse andre kirker og bygninger fra kolonitiden. Byen tiltaler os meget, og den er vældig hyggelig at gå rundt i - sikkert også præget af et lidt mere hjemmevant klima på 20-25 grader om dagen, og KOLDT om natten (dejligt !). Vi har også været en tur forbi nationalmuseet i byen, for at lære lidt om historien bag Ecuador, set lidt på markeder, og så er det blevet til en del kaffe på forskellige cafeer. Maden har også været rigtig god, selvom det nok nærmere har været "vestlig" mad end nationale retter der er blevet bestilt. Der er ihvertfald røget et par store bøffer ned, og så har vi fået skyllet efter med vin, efter at have drukket tyndt øl den seneste måned. Vores nattesøvn er iøvrigt blevet udfordret en del af bilalarmer her i byen; her er der tilsyneladende ingen regler, så adskillige nætter har vi "moret" os med at ligge vågne til alarmer i halve og hele timer. Argh !

Søndag den 5. Oktober var afsat til en heldagstur op ad vulkanen Cotopaxi i nærheden af Quito. Modsat vulkanen Pacaya i Guatemala, så er Cotopaxi dels meget højere (5800 meter) og dels består toppen ikke af lava, men istedet af en stor gletcher. Målet for denne endagstur var dog "kun" 5000 meter; de sidste 800 meter kræver en 3 dags tur, hvor man undervejs skal akklimatiseres til højden i 4800 meter og derudover skal bruge bjergklatringsudstyr. Så efter at have brugt ca. 3 timer på at samle folk op, fundet udstyr, og køre afsted ankom vi til Cotopaxi Nationalpark i en gruppe på ca. 20 personer.

Første del af turen var at gå fra 4500 til 4800 meter, hvor der lå en hytte. Det lyder måske ikke af det store, men det tager alligevel en times tid, da luften er rimelig tynd og man mister pusten efter 5 minutter. Der er RIGTIG mange stop undervejs. Efter at have hvilet ca. 15 minutter, tog vi så de sidste 200 meter op til hvor gletcheren begynder for alvor - også lidt af en kraftanstrengelse. Men, det var det værd, selvom det var temmelig tåget det meste af turen. Efter at have spist frokost tilbage i hytten, og travet tilbage til parkeringspladsen, fik vi udleveret cykler. Ideen var så at suse ned ad Cotopaxi (fra 4500 meter), og ende ved en sø. Men, det var temmeligt tåget og temmeligt koldt, så istedet for at "suse" afsted, sneglede vi os ned i 5 minutter, stod af, prøvede at tø vores fingre op (jo, vi havde skam vanter på), på cyklen igen, og så trille 5 minutter til. Da vi nede i ca. 4000 meters højde kom fri af tågen blev det bestemt en bedre tur - og vi trillede da også lige forbi et par lamaer på vejen. Turen op og ned gav dog også en del hovedpine og kvalme (vi er bare ikke til højder), så Henrik blev syg på tilbageturen og efterlod sin frokost ude foran byens pæne Radisson hotel. Men, efter en god nats søvn og en mandag uden de helt store fysiske udfordringer er han dog frisk igen.

Det var den seneste uge; imorgen tidlig flyver vi til Galapagos øerne i 5 dage - en lille udflugt til små 15.000 kroner (!) så her holder vores dagsbudget på 1.000 kroner ihvertfald slet ikke (send flere penge, tak !)

Ingen kommentarer: